A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé:
azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje
követendő lehet mindannyiunk számára.

A Demján Sándor által, a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

A Prima Primissima Díj rangját e hitelességre törekvés mellett azon díjazottak személye emeli még magasabbra, akik az elmúlt egy évtizedben a legjobbakká váltak a jók között.

Az elismerést évenként ítélik oda a kiemelkedő teljesítményt felmutató jelöltek közül legjobbnak választottaknak a már megszokott tíz kategóriában.

Kategóriák:

  1. Magyar irodalom
  2. Magyar színház-, film- és táncművészet
  3. Magyar képző- és iparművészet
  4. Magyar tudomány
  5. Magyar oktatás és köznevelés
  6. Magyar építészet
  7. Magyar ismeretterjesztés és média
  8. Magyar sport
  9. Magyar népművészet és közművelődés
  10. Magyar zeneművészet

A Prima Primissima Díj az eddigi közel húsz éves története alatt megbecsült helyet vívott ki magának a társadalmi-kulturális életben, napjainkra már a jelöltté válás is elismerésnek számít.

További részletek:

www.primaprimissima.hu

Díj a megyék legjobbjainak

A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjakkal. A VOSZ Zala megyei Szervezete 2006-tól szervezi meg minden évben a Megyei Prima Díjátadó Gálaestet, ahol önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Akik közül a Megyei Prima Díjakat minden évben hárman nyerhetik el. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének.

A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.